Hier vind je trailers en complete films met travestieten en transsexuelen. Documentairs en movies over en met transsexuelen en drag queens.

MtF 3 year Timeline


Elke dag voor drie jaar lang maakte iiGethii een foto van zichzelf met de webcam. In een timelaps is duidelijk te zoek hoe deze ietswat norse jongeman steeds vrouwelijke looks begint te krijgen en zo langzaam steeds meer op een leuk meisje begint te veranderen tot ze er als een beeldschone vrouw eindigt. Maar buiten haar uiterlijk zie je ook de houding veranderen, steeds zekerder en steeds gelukkiger. Geniet van 100 seconden transformatie van een transsexueel die zich als een rups ontpopt in een prachtige vlinder.

The Transgender Taboo


Deze documentarische film verdiept zich in de transgender culturen en laat het een beeld zien van dit onderwerp in niet westerse culturen. Toen de westerse kolonisten aankwamen in Azie/Pasific zoals Australie, Tonga, Samoa, Hawaii en India en hun eigen normen, waarden en religie meenamen welke zwaar homofobisch waren, en transgenders niet geaccepteerd werden, zagen ze dat de oorspronkelijke bevolking er een stuk minder moeite mee hadden, en dat ze zelfs een hoge sociale status hadden op die plekken. Deze film laat deze groepen zien in een vorm dat ze wel geaccepteerd zijn, en dat de taboe echt een westerse gedachte is en een bekrompenheid van onze eigen geest.

I am a woman now


Wat gebeurt er als je in de jaren 60 jezelf hebt laten transformeren tot een vrouw? Natuurlijk was de droom om jong mooi en elegant te zijn. Maar ook transsexuelen worden ouder en bejaarden zelfs, wat blijft er dan over van het droombeeld wat je had en het geluk dat je voelde na je operatie? Deze mensen zijn allemaal geopereed door de gynaecoloog Geiorges Burou in Cassablanca, en allen kijken ze terug op hun leven en wat er van geworden is. Een ieder had natuurlijk andere verwachtingen en dromen, maar zijn die na al die jaren nog wel relevant voor het geluk wat ze hoopte te krijgen? Of nog erger, zijn er gevoelens van spijt? En wilden ze dat ze het ongedaan zouden kunnen maken? Deze film laat heel goed zien dat jeugd vergankelijk is, ook voor shemales.

Just Call Me Kade


Hier kun je echt zien dat de natuur zo af en toe echt fouten maakt. Dit verhaal gaat over een jongetje dat in een vrouwelijk lichaam geboren is. Op op jonge leeftijd was het duidelijk dat hij andere interesses had, en naarmate hij ouder word steeds meer. Hij heeft geluk dat hij in een fantastische familie opgroeit die hem op alle fronten steunen en de liefde geven die hij nodig heeft om zo sterk te worden dat hij durft te starten met hormonen en langzaam aan steeds mannelijker word en uitgroeid tot een gewone amerikaanse puber. Een heel mooi verhaal met ontroerende gesprekken en voelbare emoties.

Beautiful Boxer


Deze film vertelt het ongelovelijke over Parinya Charoenphol ook bekend onder de naam Nong Toom. Ze is een van de bekendste transgender mensen in de Wereld. Ze is de kampioen muay thai boxen, geboren als man, maar nu vrouw. Het is het verhaal over iemand met een ijzeren dicipline die niet alleen uitgroeit tot een mooie vrouw, maar ook tot een kampioen met een sterrenstatus.

A soap


Dit verhaal laat zien hoe een transsexueel en een vrouw naar elkaar toe kunnen groeien. Als voormalig schoonheidsalon eigenaar haar leven omgooit en boven een shemale komt te wonen. Terwijl zij haar avonden slijt met meerdere sexuele ontmoetingen is er onder haar een heel ander verhaal aan de gang. Daar probeert de shemale zijn geld bij te verdienen als domina. Op een dag ontmoeten ze elkaar en besluit ze hem een beetje te helpen. En heel langzaam begint het onmogelijke, ze begint liefde voor hem te voelen.

Kinky Boots


Deze film gaat over totaal verschillende personen met andere levens. De een is degelijk saai figuur dat de noodlijdende schoenenfabriek van zijn vader erft. De ander is een travestiet die als zanger in een nachtclub werkt. En toch kruist het leven van deze 2 personen, en gaat op een gegeven moment zelfs in de zelfde richting lopen. Het is een mooi, grappig en emotioneel verhaal, die laat zien hoe onbegrip overgaat naar begrip en zelfs respect een soort van gemis.

Freak


Wanneer ben je een freak, voor wie ben je dat en vind je dat zelf of vinden anderen dat. Wat nu als je op je werk een grijze muis bent maar thuis het tegenovergestelde? Wat nu als je in een veilige en een onveilige wereld leeft? Elk moment kunnen je geheimen op straat liggen en is de wereld klaar om met je af te rekenen. De kleine sociale wereld waar je in leeft dreigt elk moment van de dag te ontploffen. Dat is waar deze film over gaat, de angst dat je geheimen ontdekt worden, en de plaats in je achterhoofd die die angst inneemt.

Chouchou


Chouchou komt aan in Parijs vanuit zijn huis in Noord Afrika. Hij is een beentje louche en probeert een slaapplaats te krijgen door een zielig verhaal op te hangen dat hij een vluchteling is van het regime van de chileense dictaror Pinochet. Hij heeft geluk dat een vriendelijke priester hem toch eigenlijk wel mag en hem voor een paar dagen onderdak geeft om hem een beetje op gang te helpen. Vader Leon regelt een een baantje voor hem bij een psycho analiste, een baan als receptionist en als schoonmaker. Op een dag vraagt de analsite wat Chouchou het liefste wil worden in zijn leven. En hij antwoord eerlijk dat hij ervan droomt om een echte vrouw te zijn. Ze stelt hem voor dat hij voortaan als vrouw naar zijn werk mag komen en hij laat hem in zijn club een showtje maken.
2012-2024 ShemaleNederland.nl