Wat is een transexueel?

Transsexueel (afgekort TS) - is een mens die permanent of periodiek maar eerder tijdens lange periodes van frustratie ontevreden zijn met hun fysieke geslacht, zijn lichaam (zijn geslachtsorganen en seksuele kenmerken) en / of met de sociale genderrol. Zulke ongemak heet genderdysforie. Dit zijn mensen die voelen dat ze bij het andere geslacht horen en proberen om hun leven volgens hun geslachts gevoel op te bouwen. Sommigen, een klein deel van transseksuelen, ondanks dat ze onvrede met hun lichaam en / of hun maatschappelijke rol voelen, hebben tegelijkertijd niet het gevoel dat ze volledig bij de andere geslacht horen maar dat ze tussen twee geslachten zweven (bigender) of dat ze helemaal geen geslacht hebben (agender).

Wat is het verschil tussen transsexuelen en travestieten?

Travestiet (drag queen) is een man die ervan houdt om vrouwelijke kleding te dragen. Er bestaan 2 sorten travestieten: travestieten van dubbele rol en travestieten fetisjisten. Een Travestiet van dubbele rol kleedt zich als een vrouw uit voor een soort tijdelijke transformatie, en verkleden voor hem is een manier om deze transformatie te bereiken. Hij krijgt geen gevoel van seksuele opwinding en bevrediging daarvan. Hij geniet daarvan om af en toe een rol van een vrouw te spelen maar in tegenstelling tot transseksuelen, is hij niet klaar om voor een volledige transformatie te gaan. Travestiet fetisjist krijgen van de omkleding seksuele opwinding, plezier en bevreding. Travestieten voelen zichzelf niet in andermans lichaam, willen hun geslacht niet veranderen, hebben geen neiging om te socialiseren in een andere genderrollen en voelt geen ongemak om een man te zijn. Kleding die een travestie-fetisjist voor het veranderen gebruikt heeft meestal erotische karakter en opvallende details, waarin wordt benadrukt dat het behoort tot het andere geslacht. Travestieten kunnen hetero, bi en homo zijn net zoals alle mannen.

Wat zijn Shemales?

Shemales zijn vrouwen met pikken. Ze kiezen ervoor bewust om tussen twee geslachten te blijven. Shemales zijn vaak agender of bigender. Het verschil tussen een MtF transsexueel en een shemale is in het zelfbeeld. Shemales voelen zich als vrouwen met pikken en ze zijn vaak trots op hun mannelijke geslachtsorganen en MtF transsexuelen voelen zich als gewone vrouwen. Ze willen niks mannelijks aan hun lichamen hebben.

Wie zijn hermafrodieten?

Hermafroditisme - een zeldzame aangeboren aandoening wanneer een mens geslachtsorganen van beide geslachten heeft. Veel hermafroditen als ze niet in de kindertijd waren geopereerd kiezen ervoor bewust om geen geslachtscorrectie operaties te doen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.

Transsexuelen zijn vrouwelijke homo's. Ze kleden zich om als vrouwen om meer mannen te scoren

Dat is niet waar. Transseksuelen kunnen van beide geslachten en elke oriŽntatie zijn. Homo's met vrouwelijke manieren, evenals een mannelijke lesbienne zijn geen transsexuelen. De reden om van geslacht te veranderen is de wens om zich te ontdoen van ongemak veroorzaakt door een verblijf in een vreemd lichaam en van de vreemde sociale rol.

Wat is FtM en MtF?

FtM (Female to Male)is een transsexueel die zich van vrouw tot man heeft omgebouwd. En MtF is een Male to Female transsexueel.
2012-2024 © ShemaleNederland.nl