Conchita Wurst


Conchita WurstConchita Wurst

Conchita Wurst is een "Vrouw met baard", een popster uit Oostenrijk. Ze was op 6 november 1988 geboren in Gmunden, Oostenrijk onder de naam Thomas Neuwirth. In 2006 nam hij mee in de talentenjacht Starmania maar verloor op een haartje van Nadine Beiler. In 2007 Trad hij toe in een jongensband maar dat heeft nog geen jaar mogen duren. Dan word het een paar jaartjes stil rond hem tot hij in 2011 opeens weer opduikt als travestiet onder de naam Conchita Wurst. In 2012 besluit ze mee te doen aan het Oostenrijkse songfestival met het nummer "That's what i am", maar ze werd op en paar procent na geen eerste. Toch verdween ze niet van de TV en was nog regelmatig te zien in verschilende programma's. Maar uiteindelijk heeft ze het toch voor elkaar en mag ze in 2014 Oostenrijk vertegenwoordigen in het Eurovisie songfestifal. Waarschijnlijk zal ze dit uiteraard doen als haar ego, vrouw met de baard.
Ondanks dat ze zel een baard draagt is ze wel razend populair en ziet er toch vrouwelijk uit. Ze zet zich vooral in voor acceptatie en tegen discriminatie. Ze wil dat het om de mens gaat en niet om de schijn en dat mensen niet beperkt worden in hun eigen manier van leven.

Dana International


Dana International

Dana International is waarschijnlijk degene die het begrip "Transsexueel" wereldwijd op de kaart zetten. Zij deed dit door in 1998 voor Israel het Eurovisiesongfestival songfestival te winnen met het nummer "Diva". Het liedje "Diva"is een grote hit geworden in de hele wereld. Het was een van de beste 14 Eurovisiesongfestival nummers in afgelopen 50 jaar volgens de jury. Dana International blijft in the showbusiness tot nu toe.

Amanda Lepore


Amanda LeporeAmanda Lepore

Amanda begon haar ontdekking met het maken van kostuums voor een shemale vriendin, ze kreeg hier als tegenprestatie hormonen voor. Rond 1989 werd ze een goede bekende in het nachtleven van New york en begon in een rol als domina te groeien. Ze ontwikkelde zich als zangeres en in 2003 kwam haar trance nummer "Dieper" in de winkel te liggen. Maar waar we natuurlijk echt van kennen is haar shoot in de Playboy.

Carla Antonelli


Carla AntonelliCarla Antonelli

Carla Antonelli is een mooie TS vrouw en een transsex activiste uit Spanje. Carla, geboren op 12 juli 1959 op Tenerife, was een actrice en activiste welke een suport website voor transsexuelen bijhield en een politieke functie beklede in de Madrid Assembly. Haar website is een van de eerste sites voor transsexuelen op het internet. Ze volgde het conservatorum voor muziek en en drama in Santa Cruz de Tenerife. In het jaar 1980 nam ze haar eerste documentaire op met als onderwerp transsexualiteit voor de Zender Tve2. Het werd pas in September 1981 uitgezonden na de mislukte coup van Antonio Tejero.

Coccinelle


CoccinelleCoccinelle

Coccinelle (1931 - 2006) is uitgroeid tot een nationale bekendheid. Ze deed dit als actrice en entertainer. Ze werd geboren onder de naam Jacques Charles Dufresnoy maar nam de stagenaam coccinelle aan, wat het Franse woord is voor lieveheersbeestje. In 1953 begon ze als als showmeisje bij Chez Madame Arthur en trad later op in de bekende nachtclub le carrousel in Parijs. Ze werd al snel een media sensatie en haar ster groeide en steeg en hoog tempo. Ze richte de organisatie op "Devenir Femme", wat zich vertaald als "Het worden van een vrouw" met een doel om mensen tijdens hun transformatie van een gender naar de andere te helpen. Ze was de eerste transsexuele vrouw die officieel met een man was getrouwd en wens huiwelijk was officieel erkend in Frankrijk. Video: COCCINELLE - Star du Carrousel de Paris et Madame Arthur

April Ashley


April AshleyApril Ashley TS

Ze was de eerste persoon welke als eerste publiekelijk er voor uitkwam dat ze transsexueel was, ze deed in in de "Sunday People" in 1961. Geboren in Liverpool op 29 April 1935 was ze 1 van de 6 kinderen van een Rooms katolieke vader en een protestantse moeder. Haar genetalieen waren op 14 jarige leeftijd onder ontwikkeld en ze miste ook sexuele karaktertrekken. Ze heeft langere tijd rondgelopen met zelfmoordplannen en werd zelfs naar een mentaal instituut gestuurd voor shock therapie. In haar boek "De eerste dame" vertelt Ashly het verhaal van een verkrachting welke ze in haar leven meemaakte toen ze nog als man leefde. Ze werd verkracht door een kamergenoot en hield meerdere verwondingen over van deze aanranding. Ze vertrok in 1950 naar London en starte daar als cross dresser en ging vervolgens naar Parijs en gebruikte de artiesten naam April E. Met het geld wat ze hier mee verdiende vertrok ze naar Marokko om daar een sexoperatie te ondergaan. Hierbij verloor ze al haar haar, en ze heeft verschrikkelijke pijnen geleden. Sinds 1980 is April Ashley getrouwd met dezelfde man. Ze woont in London.

Amanda Lear


Amanda LearAmanda Lear

Er is en mening dat Amanda Lear was als een jongen geboren. Die heete Alain Trapp. Wanneer was Alain Tapp geboren weten we niet zeker. Er worden verschillende datums voor genoemd. De feit dat Amanda Lear ooit een man was geweest was door April Ashley bekend gemaakt in haar boek "De eerste dame". Maar wanneer Amanda Lear was gevraagd of dat waar is zei die dat ze een vrouw is tot de punten van haar nagels en daar is ze blij mee. Ze is een franse schrijfster, actrice, TV presentatrice, zangeres die liedjes schrijft, ze is een schilder, ze is een model en een ex-popster die millioenen albums heeft verkocht. Amanda Lear was een muse van Salvador Dali. Volgens April Ashley heeft Dali voor haar transgender operaie in Marokko betaald. Amanda Lear is de autor van het boek "Dali van Amanda", een boek over Salvador Dali en de andere beroemde mensen die ze in haar jonge tijde in Parijs kende.

Lili Elbe


Lili ElbeLili Elbe

Lili Elbe (1882 - 1931)is waarschijnlijk de eerste man die een transgender operatie heeft ondergaan. Ze was een Deense kunstschilder in Kopenhagen. Het is aannemelijk dat ze intersexueel is geweest en dat haar uiterlijk meer weg had van een vrouw dan van een man. Er word gesproken dat ze leed aan het syndroom van Klinefelter. Ze bezat een hoge concentratiie aan vouwelijke hormonen en rudimentaire eierstokken. In 1930 vertrok ze naar Berlijn voor het laten verwijderen van haar geslachtsdeel. In 1930 werd haar huwelijk door de koning nietig verklaard en kwam ze in het bezit van een paspoort onder het vrouwelijk geslacht.

Christine Jorgensen


Christine JorgensenChristine Jorgensen

Christine Jorgensen (1926 – 1989)is de eerste tot vrouw geopereerde man die bekend is geworden. Al op jonge leeftijd was het duidelijk dat ze niet tot de standaard jongens/mannen behoorde. Als kind een in zichzelf gekeerd fragiel blond jongetje welke wegliep voor wilde spelletjes en gevechten. Nadat ze haar dienstplicht heeft vervult besluit ze te starten met hormoon preparaten en later zal ze besluiten om eerst haar geslachtsdelen te laten verwijderen en vervolgens een vagina te laten construeren. Ze word in 1 klap beroemd nadat het New York Daily news naar buiten treed met het verhaal "Ex millitair word blonde shoonheid". Ze werkte regelmatig als actrice en en zangeres in nachtclubs.

Alan L. Hart


Alan L. Hart

Alan L. Hart (1890 - 1962) was een prysisist en radioloog wie tuberculose onderzocht,verder schreef hij boeken. Alan is als vrouw geboren onder de naam Alberta Lucille Hart, en was in 1917 een van de eerste vrouwen die zich tot man liet ombouwen. Hij leefde de rest van zijn leven als mannelijk onderzoeker welke zich verdiepte in het gebruik van x-ray fotografie en tuberculose opsporing. Hij hielp mee met het implementeren van levensreddende tuberculose screening programma's. Op 5 jarige leeftijd begon duidelijk te worden dat Alan niet een standaard meisje was maar een meisje dat zich graag kleede als jongen en ze harde zich in het boerenleven op het platteland. Later op school bleek dat ze talent had voor het schrijven van essays, maar ze deed dit wel onder een mannelijk pseudoniem. In 1917 werd ze geopereerd en werden haar vrouwelijke organen verwijderd.

Chevalier d'Eon


Chevalier d'Eon

(1728 -1810). Ze was een Frans diplomaat, spion en soldaat wie de eerste 49 jaar als man door het leven ging, en vervolgens 33 jaar als Vrouw. Bij overlijde ontdekte artsen dat Déon anatomisch een man was. Geboren in Bourgondie, afgestudeerd in 1743 in publiek recht. In 1756 werkte ze in een geheim netwerk van spionnen genaamd "Le Secret du Roi" welke in dienst was van Koning Louis XV zonder dat het governament van hun bestaan wils. De Monarch zond Déon op geheime missie naar Rusland om de Empress Elizabeth te ontmoeten. Hij vermomde zichzelf als vrouw en bebruikte de naam Lea De Meaumont en werd zelfs Maid of Honour van de Empress.

2012-2024 © ShemaleNederland.nl